Άνω Σύρος

Η Άνω Σύρος ή Απάνω Χώρα χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω στο λόφο, είναι η παλιά πόλη, ο μεσαιωνικός οικισμός του νησιού. Στην κορφή κυριαρχεί η επιβλητική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου του 1598 και το Κέντρο Ιστορικών Μελετών Καθολικής Επισκοπής Σύρου. Περπατήστε στα στενά δρομάκια του λόφου και βρείτε δροσιά στα στεγάδια του. Διάσπαρτα στον οικισμό σάς περιμένουν γραφικές ταβέρνες με παραδοσιακό φαγητό και ντόπιο κρασί.

Απολαύστε καφέ, γλυκό και ποτό στα καλόγουστο καφενεδάκια. Θαυμάστε τη μαγευτική θέα του λιμανιού της Ερμούπολης και των γύρω νησιών. Σεργιανίστε στην Πιάτσα (το κέντρο της Άνω Σύρου) και επιλέξτε για εσάς και τους φίλους σας κάποια χειροποίητα δώρα καθώς και παραδοσιακά προϊόντα από τα προσεγμένα μαγαζιά των δημιουργών. Επισκεφθείτε το Μουσείο του Μάρκου Βαμβακάρη, το Μουσείο Παραδοσιακών Επαγγελμάτων και το Ιστορικό Αρχείο του π. Δήμου Άνω Σύρου.

Κλείστε εισιτήρια και ταξιδέψτε στη Σύρο!ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ COVID-19

Καταλαβαίνουμε απόλυτα ότι ο Covid-19 έχει επηρεάσει δραματικά τη ζωή σας, αλλά και την πρόθεσή σας να κάνετε σχέδια για τις διακοπές σας.

Διαβάστε περισσότερα για την πολιτική μας και τους κανόνες υγιεινής μας!